Мало хто знає, що буряк має неймовірні властивості і вважається одним з найкорисніших коренеплодів. Це справжній скарб із вітамінами, які так необхідні людському організму у будь-яку пору року.

Буряк містить вітаміни А, В6 та С, фолієвої кислоти, магнію, калію, фосфору та заліза. Якщо регулярно вживати його, це принесе величезну користь здоров'ю. Більше того, цей коренеплід сприятливо впливає на шкіру, захищає її від дії ультрафіолетового випромінювання, знімає запалення і навіть уповільнює старіння.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Є безліч рецептів із буряком, але необов'язково витрачати на приготування зайвий час. Можна зробити смачний і освіжаючий смузі, який стане чудовим перекушуванням або доповненням до сніданку. Всі продукти в ньому наситять організм не гірше за повноцінний прийом їжі.

Складові:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • 150 р. сирого буряку
  • 1 банан
  • 100 р. полуниці
  • 1 склянка мигдального молока (без цукру чи замінити водою)
  • 1 ст. л. насіння льону (попередньо замочити).

Приготування дуже просте, всього в два етапи: всі інгредієнти заздалегідь очистити, помістити в блендер і збити на середній швидкості. Зберігати у холодильнику, але вживати краще у свіжому вигляді та не залишати надовго.

Буряковий смузі, фото brakrabu
Буряковий смузі, фото brakrabu

Раніше ми писали про те, який напій здатний зменшити талію: готуйтеся до весни вже зараз

Як повідомляв Знай.ua, вмить полегшити собі життя: як ще можна використовувати мікрохвильову піч, крім підігріву їжі

Також портал Знай.ua писав, які вітаміни в продуктах стійкі до високих температур: деякі краще їсти в сирому вигляді