Ліза Глінська запропонувала цікавий рецепт цитрусового кексу з прянощами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа своїй сторінці в Instgaram дівчина розмістила рецепт, зазначивши, що він смачний та легкий. Вона також зазначила, що у цій випічці головне, це підібрати відповідну жирність масла. Ліза розповіла, що чим жирніше масло, тим довше зберігатиметься кекс навіть без холодильника.
А чи знали ви, що запорукою довгого терміну придатності випічки, є використання натурального вершкового масла та його жирність! Чим більше жиру, тім строк придатності вище. Якщо ви знаєте, що з’їсте цей кекс за 3-4 дні, то використовуйте масло жирністю 62%. А якщо 14 діб, то треба використовувати масло жирністю 82%.
Рецепт
Кексове тісто:
150 г вершкового масла, жирністю 62% (3/4 упаковки)
150 г цукрової пудри (7 ст.л.)
150 г яєць (3 шт)
200 г борошна (8 ст.л.)
8 г розпушувача
1 ст.л. прянощів (кориця, імбир, мускатний горіх)
Ванільний цукор
Цедра мандарина та апельсина
Сироп для просочення:
100 мл мандаринового або апельсинового соку (1/2 склянки)
Цедра 1-го апельсина чи мандарина
50 мл води (1/4 склянки)
60 г цукру (2,5 ст.л.)
Цукрова глазур:
30 мл мандаринового соку (1 шт)
100 г цукрової пудри (1/2 склянки)
Цедра мандарина
Нагадаємо, ми писали, що кава з вершками — користь чи шкода: дієтологи порадили, як не знищити своє здоров'я.
Як повідомляв "Знай.ua" секрет молодої та ідеальної шкіри: як приготувати корисний буряковий смузі за пару хвилин на сніданок.
Також "Знай.ua" інформував, заощаджуємо смачно і з користю: що можна приготувати зі шкірки різних фруктів.