Кожен солить сало на свій смак, але його їдять практично у всіх українських родинах. Якщо ви ще не знайшли ідеального рецепту або хочете спробувати щось нове, приготуйте сало з цукром.

Не хвилюйтеся, що замість закуски в результаті вийде десерт. Цукор навпаки зробить сало ніжнішим і м'яким, але не додасть солодкості.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Складові:

  • сало з м'ясними прожилками – 1 кг;
  • цукор – 150 – 200 г;
  • кам'яна сіль – 500 г;
  • свіжий часник – 5 зубків;
  • лист лавровий - 3 шт.;
  • мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, чорний перець мелений – по 1 ч. л.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сало вимиємо, обсушимо, наріжемо невеликими шматочками, грам по 150-200. Кожен шматочок обвалюємо з усіх боків у цукрі. Складаємо у контейнер чи іншу ємність, прикриваємо кришкою чи пергаментом. Ставимо в холодильник на добу.

Через добу промиваємо сало у проточній воді, обсушуємо. Змішуємо сіль із спеціями, додаємо подрібнений часник і лавровий лист (розім'яти його руками на шматочки). Приготовленою сумішшю натираємо підготовлені шматочки з усіх боків. Складаємо в контейнер, зверху засипаємо соляною сумішшю, що залишилася. Накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на тиждень.

За сім днів закуску можна подавати на стіл. Перед подачею очищаємо залишки солі та нарізів тонкими шматочками.

Нагадаємо, поэднати приємне з корисним: "вода Сассі" для схуднення - як приготувати та пити

Як повідомляв Знай.ua, до "П'яної вишні" можна більше не ходити: ідеальна наливка з улюблених ягід, яка влаштує бар у вас вдома