У холодні зимові вечори хочеться чогось ситного та поживного. Якщо супи та борщі вам уже набридли, а звичних рагу не хочеться, спробуйте закатати грибну солянку.

Отже, що знадобиться для того, щоб приготувати грибну солянку:

  • Два кілограми пропущених через м'ясорубку помідорів, або 300-400 г томатної пасти. Кількість пасти регулювати на власний смак.
  • Півтора кілограма дрібно нашаткованої капусти.
  • Півтора кілограма натертої на крупній тертці моркви,
  • Півтора кілограма цибулі, порізаної півкільцями,
  • півкіло порізаного соломкою болгарського перцю,
  • кілограм порізаних скибочками будь-яких грибів,
  • три столові ложки солі,
  • один дрібно порізаний гострий перчик.

Морква, скріншот із відео
Морква, скріншот із відео

Як готувати:

Всі овочі та гриби скласти у глибоку ємність, посолити. Протушкувати з сіллю під закритою кришкою протягом 40 хвилин, можна годину. За 10 хвилин до готовності додати чайну ложку чорного перцю горошком і штук шість-сім лаврових листочків.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Консервація, скріншот: YouTube
Консервація, скріншот: YouTube

Коли солянка буде готова, влити столову ложку оцтової есенції 9%. Ретельно перемішати, розкласти банками, закатати.

Нагадаємо, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати у блюдо, щоб воно здивувало всіх.

Раніше ми повідомляли, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.