У мережі поділилися рецептом неймовірно смачного та корисного печива з морквяного тіста. Це частування сподобається не лише дорослим, а й маленьким діткам.

Практично завжди випічка з моркви виходить дуже оригінальною та смачною. При цьому примітно, що смак моркви там практично не відчувається, і це не робить її овочевою.

Терта морква, фото rioo
Терта морква, фото rioo

Морква у разі передає випічці лише колір і особливу структуру. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Борошно 250 г;
  • Морква 150 г;
  • Цукор 100 г;
  • Олія рослинна 70 г;
  • Яйце 1 шт.;
  • Родзинки 30 г;
  • Розпушувач 1 ч. ложка;
  • Кориця 1/2 год. Ложки;
  • Сода 1/4 ч. ложки;
  • Сіль щіпка.

Підготуйте всі вищезгадані інгредієнти, помийте родзинки якщо він занадто сухий, а яйце потрібно підігріти в чашці з гарячою водою, щоб цукор швидше і краще розчинився при збиванні.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Морквяне печиво, фото: вільне джерело
Морквяне печиво, фото: вільне джерело

Просійте 250 г борошна, 1/4 ложки соди і 1 чайну ложку розпушувача. Все це в миску значних розмірів. Далі потрібно додати до цієї суміші 1/2 ложки кориці, родзинок, і все ретельно перемішати.

В іншу ємність вибийте яйце, додайте 80 г цукру і одну щіпку солі. Все збийте міксером близько двох хвилин, щоб маса стала світлою та пишною.

Додаємо 70 г олії і знову трохи збиваємо, щоб олія рівномірно з'єдналася з усіма інгредієнтами.

Морквяне печиво, фото: вільне джерело
Морквяне печиво, фото: вільне джерело

Далі наш головний інгредієнт – морква. Її потрібно натерти на дрібній тертці, і руками вичавити сік в окрему чашку. Саму моркву кладемо в суміш із яйцем і знову перемішуємо.

Суху та рідку частину вашого тіста змішуємо, щоб вийшло липке та м'яке тісто.

Далі потрібно сформувати печиво та випікати в духовці до золотистої скоринки близько 20 хв при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, щоб не розвалилися та вийшли смачними: як приготувати ідеальні рибні котлети.

Раніше ми повідомляли, чим можна замінити м'ясо: найкращі продукти, що містять багато корисного білка.