Якщо вдома немає ні вершкового масла, ні сметани, а щось смачненьке приготувати для чаю хочеться, верніть увагу на наступний рецепт.

Це просте та бюджетне печиво готується нашвидкуруч і попри те, що у складі мінімальний набір продуктів, виходить дуже смачно. Спробуйте - і ви в цьому переконаєтеся.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 70 г цукру
  • ванілін (1 г)
  • 70 мл рослинної олії
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача (6 г)

Печиво / скріншот з відео
Печиво / скріншот з відео

Приготування:

Для початку змішайте яйце зі щіпкою солі, додайте ванілін або ванільний цукор, а потім звичайний цукор. Ретельно перемішайте та додайте олію.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер борошно потрібно змішати з розпушувачем і просіяти в тісто. Орієнтовано вам знадобиться 200 г борошна. Тісто виходить еластичне і майже не липне до рук. Водночас не потрібно забивати його мукою.

Тісто можна розкотити у джгут і розрізати на брусочки потрібного розміру. Або відривати від нього порційні шматки та катати з них кульки. Далі вмокайте їх однією стороною в цукор. Форму для печива оберіть на ваш розсуд.

Заготовки викладіть на застелений папером для випікання лист цукровою стороною нагору. Можна також зробити візерунок за допомогою виделки. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин - орієнтуйтеся на вашу духовку.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати