Цей рецепт напевно підніме вам настрій. Ви навчитеся готувати гарбузовий хліб без борошна, а це означає, що він не тільки корисний, але і з ним буде складно набрати зайву вагу.

Виявляється, що хліб можна випікати не лише з традиційних інгредієнтів, а й з гарбуза. Дуже підходящий варіант для тих, хто сидить на дієті, але не може позбутися звички їсти хлібобулочні вироби.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Готується ця випічка без борошна, і має неймовірний смак та аромат. Також, що є бонусом - вона присмачена різними спеціями.

Найкраще взяти свіжий гарбуз, але за бажання можна замінити консервоване пюре.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Вам знадобляться такі продукти:

  • Гарбуз - половинка;
  • Вівсянка – пара склянок;
  • Кленовий сироп або мед – півсклянки;
  • Великі яйця – пара штук;
  • Оливкова олія - ​​пара столових ложок;
  • Харчова сода – чайна ложка;
  • Кориця – три чверті чайної ложки;
  • Змішані в рівних частинах спеції (мускатний горіх, гвоздика, імбир, запашний перець) – чайна ложка.

Потрібно взяти великий ніж і розділити гарбуз на дві частини. Шкірку можна не знімати, але видаліть насіння. Після цього кожну половинку потрібно дозволяти надвоє, і покласти шматки на лист. Побризкайте на них оливкову олію та розітріть її по всій поверхні, крім шкірки.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Випікати потрібно близько 20 хвилин з одного боку і ще 20 з іншого. При цьому, якщо у вас одразу є готове пюре – можна пропустити всі ці кроки.

З гарбуза, що охололо, треба зняти шкірку, і порізати половинки на ще дрібніші шматки, після чого відправити в блендер.

У вас має вийти пюре.

Після всіх вищезгаданих дій покладіть перед собою форму для випікання. Відміряйте таку кількість пергаментного паперу, щоб вона охоплювала дно та бортики форми. Виріжте прямокутник відповідного розміру. На дно потрібно постелити пергамент, також охопити бортики.

Тепер можна приступити до найцікавішого – тісто.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

У чашу блендера треба покласти пару склянок пюре, а решту заморозити для інших рецептів. Туди ж кидаємо вівсянку, кленовий сироп чи мед, корицю, спеції, яйця та соду. Починаємо перемішувати. Потім маса стане гладкою, а пластівці поступово розподіляться.

Виливаємо тісто у форму і відправляємо в духовку. Через півгодини потрібно накрити її фольгою і запікати ще близько півгодини.

Нагадаємо, що тепер до чаю тільки це, полюбить уся родина: рецепт морквяного пирога, який попросять подруги і навіть свекруха.