Дуже часто при смаженні оладки вбирають занадто багато олії зі сковорідки. У результаті стає складно насолодитися смаком цієї страви, адже вона виходить надто жирною.

Проте, рішення існує. Завдяки цій простій пораді у вас вийдуть повітряні та апетитні оладки, а не олійна жирна "губка". То ж досвідчені кулінари використовують одну маленьку хитрість, завдяки якій їм завжди вдається приготувати ідеальну страву.

Оскільки оладки досить пористі, вони дійсно чимось нагадують губку, яка вбирає дуже багато олії. Але смаження без олії важко уявити, тому її завжди додають на сковорідку.

Оладки, фото gotovimsmachno
Оладки, фото gotovimsmachno

Кулінари не відмовляють від використання олії, проте радять застосовувати її інакше. А саме - вливати не на сковорідку, а у саме тісто. То ж на заготівлю, приготовлену за стандартним рецептом, рекомендують брати 1-2 ст. л. олії. А перед кожною новою порцією сковороду змащують шматком сала або краплею олії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Крім того, важливо знати й секрет пишних оладок. Він полягає в кількості інгредієнтів. Вважається, що чим їх менше, тим краще. Тому не варто переборщувати з ароматизаторами та добавками. Врахуйте також, що найкращі оладки виходять на важкій чавунній сковороді або на спеціальній з антипригарним покриттям.

Оладки, скріншот з відео
Оладки, скріншот з відео

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі