Заморожені напівфабрикати значно полегшують нам життя, заощаджуючи час на приготування, особливо ввечері після роботи, коли єдине бажання - просто відпочити.

То ж вони стануть у нагоді, коли немає часу на приготування вареників, пельменів, котлет, чебуреків тощо. Однак, щоб вийшло смачно і швидко, потрібно враховувати деякі нюанси приготування напівфабрикатів.

Однією з найпоширеніших помилок є те, що багато хто вважає, що перед приготуванням котлети, сирники, голубці та інші напівфабрикати краще розморожувати. Проте правильно класти на розігріту сковорідку ще заморожені продукти.

Котлети, скріншот з відео
Котлети, скріншот з відео

В іншому випадку страва просто розповзеться і втратить нормальний вигляд. Крім того, для смаження заморожених котлет краще вибирати сковороду з високими бортами й кришкою.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Як правильно готувати заморожені котлети

Спершу прогрійте сковороду на великому вогні, додайте олію та зачекайте приблизно 1 хв, щоб вона добре розігрілася. Зменште вогонь до середнього та обережно викладіть котлети й одразу накрити їх кришкою.

Під час смаження постійно буде випаровуватись волога, тому знімати кришку й перевертати котлети треба дуже обережно, щоб не обпектися. Перший зробіть це за 5-7 хв.

Для цього відкрийте кришку, лопаткою переверніть котлети й знову накрийте сковорідку. Після цього котлети варто перевернути ще кілька разів – кожні 2-3 хв. Завдяки цим простим порадам вони рівномірно просмажаться і не будуть сирими всередині. Зазвичай заморожені котлети готові вже за 15-20 хв.

котлети, фото Creative Commons
котлети, фото Creative Commons

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі