Хоча досить складно зіпсувати таку просту страву, як яєчня, проте досить часто вона виходить не надто смачною й не завжди приємною на вигляд. На щастя цього можна легко уникнути, дотримуючись кількох простих правил.

Існують помилки, які зможуть погіршити якість їжі. І найчастіше їх допускають через поспіх. То ж варто взяти ці корисні поради до уваги, щоб наступного разу страва вийшла ідеальною.

Яких помилок не варто допускатися при смаженні яєць:

1. Смаження холодних яєць

Рекомендується діставати яйця з холодильника бодай за 15-30 хвилин перед приготуванням. Така проста дія допомагає прогрітися продукту до комфортної кімнатної температури. У результаті яйця кімнатної температури краще смажаться. Крім того, це допомагає смаковим якостям якнайкраще розкритися.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

2. Биття яєць об сковорідку

Дуже часто перед приготуванням яйця розбивають просто об посуд, навіть не задумуючись про те, що у результаті навіть невеликі шматочки шкаралупи можуть потрапити до яєчні. То ж варто спершу розбити яйця в окремій посудині й лише потім відправити їх на сковорідку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. Смаження на холодній сковороді

Уникайте цієї помилки, якщо ви не хочете, щоб страва липла до поверхні сковорідки. Крім того, продукт все одно просмажиться нерівномірно. , а якість такої яєчні буде не найкращою.

сирі яйця, фото: совкусом
сирі яйця, фото: sovkusom

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі