Здавалося б, що приготувати яєчню дуже просто, проте часто вона виходить не такою смачною, як того хочеться. На щастя, цьому можна зарадити.

Яєчню часто подають на сніданок і не дарма. Адже цей вибір справді є одним із найкращих, оскільки на приготування страви йде зовсім небагато часу, а результат отримуємо цілком пристойний.

Досвідчені кухарі поділилися своїми секретами, розповівши основні правила, дотримуватися яких потрібно, щоб яєчня завжди виходила смачною.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

4 правила приготування ідеальної яєчні:

1. Не можна смажити холодні яйця.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Перед приготуванням сніданку, потримайте яйця якийсь час при кімнатній температурі, адже смажити холодні не можна. Адже у такому випадку жовток виходить сухим і перетриманим, то ж ідеальної страви ви не отримаєте.

2. Якість посуду.

Щоб яйця не липли до сковороди варто передусім підібрати посуд гідної якості. Зазвичай для яєчні вибирають модель невеликого діаметра.

3. Масло чи рослинна олія.

Завдяки присмаку вершкового масла яєчня здається ще більш домашньою та смачною. Проте у цьому випадку існує високий ризик того, що воно почне горіти й димитися. Тому краще вибирати хорошу рослинну олію без запаху та смаку. Крім того, ситну яєчню можна приготувати на розтопленім салі.

4. Процес смаження.

Найкраще вибирати класичний варіант. Для цього спершу прогрійте сковорідку з олією, далі відправте туди яйця та смажте страву близько 5 хвилин на мінімальному вогні.

сирі яйця, фото: совкусом
сирі яйця, фото: sovkusom

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі