Усі звикли готувати плов з рису згідно з класичним рецептом, проте його можна зварити й з додаванням гречки. Вийде не менш смачно.

Такий плов має незвичайний та яскравий аромат, то ж багатьом гурманам гречаний плов сподобається набагато більше за рисовий. Щобільше, приготувати нестандартну версію відомої страви східної кухні досить просто.

Інгредієнти:

  • гречка – 600 г;
  • нарізана невеликими кубиками яловичина (або інше м’ясо) – 600 г;
  • терта морквина – 400 г;
  • нарізана соломкою або кубиками цибуля – 200 г;
  • оливкова олія – ​​100 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сіль та спеції до свого смаку.

Гречка, фото suseky
Гречка, фото suseky

Приготування:

Розігрійте овочеву та м'ясну основи, відправивши у казан суміш зі 100 мл оливкової олії + 50 г вершкового масла. Додайте туди підготовлену цибулю. А через одну хвилину й м'ясо. А коли воно буде напівготове - додайте моркву.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти та залийте літром води. Коли вона почне вирувати, додайте сіль та спеції. Зменште вогонь та почекайте приблизно 60 хвилин. У цей час розігрійте на сковороді крупу. А найкраще пасерувати її у 50 грамах вершкового масла.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Далі готову крупу пересипте в казан і збільште вогонь. Залийте місткість водою так, щоб рідина була вищою за гречку на 1,5 см. Дочекайтеся, поки рідина повністю не википить. Накривати казан не потрібно на цьому етапі.

Після повного випаровування води посуд накрийте, а вогонь – зменште. Через 30 хвилин гречаний плов буде готовий, після чого ретельно його перемішайте.

Плов з гречки, скріншот з відео
Плов з гречки, скріншот з відео

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі