У деяких випадках досвідчені кухарі радять в каструлю з готовим рисом класти сухар або просто шматок чорного хліба. І пояснення тут дуже просте.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАдже саме таким чином можна виправити не зовсім вдало приготовлений рис, наприклад, кашу чи плов. Тому слід взяти собі до уваги цю цікаву та ефективну кулінарну хитрість.
Додавати до рису можна як свіжий чорний хліб, так і сухарі чи білий хліб - різниці практично жодної немає. Загалом цей метод дозволяє зварити смачніший рис або виправити невдало приготовану страву.
Навіщо в каструлю з рисом класти хліб:
- Скибочка хліба або батона, чи й навіть сухар може впоратися з неприємним запахом. Адже всі хлібобулочні вироби вбирають сторонні запахи й смак. А у випадку з рисом гарнір стає смачнішим і апетитнішим.
- Також хліб кладуть у каструлю, якщо рис почав підгоряти близько фінальної стадії приготування страви. Його тримають у каструлі з крупою протягом 5-10 хвилин, а потім виймають. У результаті рис, що підгорів, не буде гірчити.
- Інколи страву може зіпсувати конденсат, що збирається під кришкою. То ж від зайвої вологи врятувати може хліб чи сухарі. У цьому випадку у рис поміщають тарілку, в яку кладуть кілька шматочків хліба та закривають страву кришкою на 5-10 хвилин.
- Також ця порада виручить варіант виручить, коли крупа вже готова, а вода ще випарувалася не повністю.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі