Паштет люблять багато людей, але готують практично всі по-своєму. У кожного є кулінарні секрети та переваги. Ну а якщо ви ще не маєте власних, можна приготувати звичайний курячий, але з цікавим доповненням у вигляді ягідного желе.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПоєднання паштету із солодкими ягодами подарує справжній гастрономічний екстаз, і не треба боятися експериментувати. Готується така страва дуже легко, а можна подавати і на сніданок, і на вечерю. Рецептом поділилася блогерка Валерія Велігура.
Інгредієнти для паштету:
- 2 цибулини
- 1 морквина
- 500 г курячої печінки
- 20 г вершкового масла
- сіль та чорний мелений перець
- 200 мл вершків 10-15% ⠀
Для ягідного желе:
- 5 г желатину
- 25 мл води
- 200 г будь-яких ягід (найкраще підходять чорна смородина та журавлина)
- 100 мл води
- 15 г цукру ⠀
Готуємо паштет:
Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо натерту моркву і смажимо ще декілька хвилин. Окремо до готовності смажимо промиту печінку 10 хвилин. В кінці додаємо сіль, перець, вершкове масло та перемішуємо. Повертаємо цибулю з морквою, заливаємо вершками, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Пробиваємо блендером до однорідної маси та кладемо у формочки.
Ягідне желе:
Желатин заливаємо холодною водою на 15 хвилин.
Свіжі або розморожені ягоди з водою та цукром доводимо до кипіння та варимо декілька хвилин. Перетираємо через сито, додаємо розтоплений желатин та перемішуємо. Трішки охолоджуємо та виливаємо зверху на паштет. Прибираємо у холодильник на декілька годин
Нагадаємо, пиріг "Зебра" нашвидкуруч, найкращий і простий смугастий десерт
Раніше ми писали, смачний пісочний торт зі сметанним кремом за 15 хвилин