Хто одного разу спробував пончики, вже більше не зможе від них відмовитися. Це стосується і дітей, і дорослих. Це проста, але в той же час дуже смачна випічка, яка готується з начинкою або без неї.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСаме цей рецепт особливий тим, що пончики не вбирають багато олії, що може непогано заощадити гроші та здоров'я, адже жирні продукти у великій кількості лише зашкодять. Прикрасити пончики можна шоколадом чи цукровою пудрою, а подавати до гарячого чаю.
Інгредієнти:
- тепле молоко – 200 мл;
- тепла вода – 100 мл;
- сухі дріжджі – 11 г;
- цукор – 1 столова ложка;
- яйце – 1 штука;
- вершкове масло - 1 чайна ложка;
- сіль - 1 чайна ложка;
- борошно - 4-4,5 склянки.
Як приготувати:
У воді слід розчинити дріжджі та цукор, залишити на 10 хвилин, доки не з'явиться піна. Додати тепле молоко і муку в тісто і замішати. У процесі додати розм'якшене вершкове масло. Накрийте тісто та залиште його у теплому місці на 1 годину. Тісто слід замішати та розділити порційні шматочки, після чого залишити ще на 10 хвилин.
З шматочків формуємо пончики з діркою усередині. Обсмажте пончики на маслі до рум'яності. Перед подачею їх можна присипати пудрою, глазур'ю чи шоколадом.
Раніше ми писали про те, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком та горілкою – ідеально для весни: відчуйте себе барменом
Як повідомляв Знай.ua, на всі банани майстер: рецепт найм'якшої "тропічної" запіканки від Ганни Саліванчук
Також портал Знай.ua писав, що не гірше, ніж у ресторані: елементарний рецепт смачної піци на сковорідці, пальчики оближе вся родина