Торт "Наполеон" багато років користується великою популярністю, а з його рецептом знайомий майже кожен. Але не всі знають про існування цього смаколику у солоному вигляді. Звичайно, крем та цукор туди не входять, а в основі рибка.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий закусочний торт полюбиться багато кому не менше традиційного "Наполеону". Може здатися, що процесів приготування багато, але вони дуже прості, тим більше така страва виглядає ефектно, а смак у неї неймовірний.
Інгредієнти:
- Листкове бездрожжеве тісто 1 кг
- Сардина в олії 250 г
- Яйце 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Сіль за смаком
- Майонез 100 г
- Вершковий сир 200 г
- Часник 2 зуб.
Готуємо:
Розкочуємо тісто, розрізаємо на 5 прямокутних заготовок однакового розміру. Викладаємо їх і обрізки тіста на лист, застелений пергаментом.
Робимо проколи вилкою на заготовках по всьому периметру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути. Відварюємо моркву до готовності. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо овоч на великій тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, трохи солі та 2 ст. л. майонезу до моркви. Добре перемішуємо.
Відварюємо яйця круто, натираємо яйця на великій тертці. Додаємо до них трохи майонезу. Злегка присолюємо і добре перемішуємо. Консервовану сардину подрібнюємо за допомогою звичайної вилки. Вливаємо до неї трохи олії з консервної банки. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо половину загальної кількості риби, рівномірно її розподіляючи. Потім поміщаємо другий корж. Далі шар за шаром, а поміж ними яєчна маса.
Обмотуємо торт харчовою плівкою, зверху поміщаємо дерев'яну дошку як вантаж. Забираємо в холодильник як мінімум на 12 годин, обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту і зверху на торт.
Нагадаємо, як легко приготувати ароматний сирний соус
Раніше ми писали, котлети з грибами та пшоном затьмарять традиційні