Всі ми звикли до стандартного розміру піци, але набагато зручніше робити порційні булочки, які за смаком нічим не відрізняються, але виглядають навіть ефектніше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт булочок-піц дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Їх зручно брати з собою на пікніки і просто подавати як закуску для гостей, як у гарячому, так і в холодному вигляді. Начинку можете обрати на свій смак.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 450 г
- Кефір 300 г
- Соняшникова олія 90 г
- Дріжджі 9 г
- Цукор 1 ст. л.
- Розчин 0,5 ч. л.
- Начинка на ваш смак - ковбаса, сир, томати та інше
- Теплий кефір змішайте з олією, додайте сіль, цукор, дріжджі і добре перемішайте. Борошно просійте, поступово додаючи в кефірну суміш, що вийшла, замісіть м'яке не липке тісто. Накрийте рушником заготовку і поставте в тепло на 60 хвилин.
- Потім тісто, що добре піднялося, обомніть, розділіть на рівні шматочки (приблизно 11 шт по 80 г). Потім скачайте їх у кульки, накрийте і дайте спокій ще на 10 хвилин.
- Деко застеліть пергаментом, розкладіть кульки, сформуйте коржики заввишки 1-1,5 см. Дайте майбутнім булочкам ще 20 хвилин відстоятися. Перед випіканням усередині булочок зробіть поглиблення, не торкаючись краю.
- Змастіть заготовки жовтком, змішаним із 1 ст. ложкою молока, рясно посипте кунжутом. Усередину булочок покладіть будь-яку на смак начинку. Випікайте міні-піци при 200 градусах до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин.
Нагадаємо, як швидко приготувати зелений соус з часничком: нотка пікантності до будь-якої страви
Як повідомляв Знай.ua, швидкий і смачний булгур з овочами: ідеально для тих, хто дотримується посту