Зірка кулінарного шоу «Мастершеф» Вова Ярославський поділився рецептом лаваша, який може замінити хліб для тих українців, які зараз мають проблеми з отриманням продовольства.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідна публікація з'явилася на сторінці телешоу у соцмережі Instagram.
Все для приготування лаваша:
- 480 г борошна,
- 100 мл окропу,
- 200 мл теплої води
- 8 грамів солі (одна чайна ложка з гіркою),
- 20 мл масла,
- борошно на підпил.
Як готувати:
Просіяти муку|борошно|, додати|добавляти| до неї сіль, перемішати все і влити в суху суміш 100 мл окропу.
Замішати тісто дерев'яною лопаткою.
Коли борошно трохи візьме води, додати другу частину води та олію.
Вимішати тісто ще кілька хвилин, щоб воно стало гладким, і відставити його на 30 хвилин, щоб відпочило.
Розділити тісто на 12-14 шматочків. Сформувати з них кульки і накрити рушником, щоби не обвітрювалися.
Розкачати кожну кульку в тонкий пласт, намотати тісто на качалку і зробити його ще тоншим.
Підготувати два злегка вологі рушники.
На товсту розігріту сковорідку без жиру кладемо лаваш, за кілька секунд швидко його перевернути і тримати ще 10-15 секунд. Потім знову перевернути, щоб добре пропектися до маленьких підсмажених бульбашок.
Готовий лаваш треба покласти на вологий рушник, трохи збризкати водою і накрити другим вологим рушником.
Зберігати лаваш загорнутим у вологий рушник у пакеті в холодильнику. Так може лежати майже тиждень.
"Ми бачимо ваші прохання (розуміємо, що не всі мають доступ до дріжджів) і вже працюємо над найшвидшими рецептами хлібних виробів із найдоступніших продуктів. Далі буде!", - пообіцяли на сторінці шоу .
Нагадаємо про пишні пончики без зайвої олії: невигадливий рецепт, який оцінять господині.
Раніше ми повідомляли, як приготувати солоний "Наполеон" із сардиною: знахідка для святкового столу.