Згодом вигадати чи знайти оригінальний рецепт страв все складніше, адже здається, що гості та родина вже перепробували абсолютно все, але здивувати хочеться. Особливо це стосується свят, тим більше попереду на нас чекає Великдень. Саме на нього можна приготувати мариновані яйця. Вони мають неймовірний колір та смак.

Фішка цих яєць у маринаді із бурякового соку. Завдяки йому закуска набуває красивого фіолетового або ніжно-лілового кольору, залежно від того, скільки ви протримаєте яйця в маринаді. Готується дуже просто, всього за 30 хвилин, не рахуючи часу на маринування.

Мариновані яйця, фото sovkusom
Мариновані яйця, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Яйце 8 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Червона цибуля 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Вода 700 мл
  • Оцет 100 мл
  • Діжонська гірчиця 1 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Кмин 0,5 ч. л.
  • Перець запашний 8 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних Синоптики прогнозують нову хвилю спеки в Україні: як вберегтись За графіком не лише світло, а й вода: комунальники запроваджують нові обмеження Виплати ВПО змінюються: що чекає переселенців з 1 серпня
Показати ще

Для початку приготуйте буряковий маринад: у воду додайте цукор, кмин, запашний перець, сіль та зернову гірчицю. Доведіть суміш до кипіння. Киньте лавровий лист і нарізану кільцями цибулину.

Проваріть все протягом 5 хвилин, потім влийте натуральний оцет і всипте нарізану смужками відварений буряк. Варіть ще 5 хвилин, після чого зніміть із вогню. На дно банки покладіть нарізаний платівками часник, варені яйця та овочі з маринаду.

Залийте гарячим маринадом, що залишився, накрийте кришкою, остудіть при кімнатній температурі і поставте в холодильник на дві доби.