Варіння яєць може відбуватися у холодній чи гарячій воді, але важливо підготувати їх належним чином, щоб уникнути розтріскування шкаралупи, з чим за життя стикалися мільйони людей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсім відомо, що у воду потрібно додати сіль і таким чином забезпечити легке очищення яйця від шкаралупи. Однак варто також задуматися про те, в яку воду закидати яйця - бо всі звикли тільки до окропу.
Є люди, які кладуть яйця в каструлю, залиту холодною водою і ставлять на плиту. Вважається, що сирі яйця не можна додавати до гарячої води. Однак, це не зовсім правда. Можна варити яйця у холодній чи гарячій воді, якщо правильно виконати процес.
Щоб варити їх у холодній воді, спочатку потрібно ретельно промити яйця, видаливши забруднення. І бути дуже обережними, щоб шкаралупа не тріснула. Після закипання води відрахуйте потрібний час, залежно від типу яйця, яке бажаєте отримати.
Пам'ятайте, курячі яйця не можна варити довше 10 хвилин після закипання води.
Щоб зварити некруто, поставте на таймері чотири хвилини; щоб тверді яйця некруто - шість хвилин; щоб круто (з елементом вершковості) – сім хвилин, добре проварені яйця, без натяку на рідину – до 10 хвилин.
А ось, щоб зварити у гарячій воді, потрібно яйця попередньо підготувати – теж помити та підвести їх до кімнатної температури. Кидати їх ні в якому разі не в окріп, а в теплу або трохи гарячу воду, щоб яйця не тріснули.
Нагадаємо, якими будуть ціни на яйця до Великодня і коли очікувати здешевлення: українцям дали прогноз до літа
Як повідомляв "Знай.uа", пенсії не встигають за цінами: українцям показали, як за рік змінилася вартість ковбаси, м'яса, молочки, овочів та хліба
Знай.ua писав, українські супермаркети в березні підняли ціни на свинину і сало: де дешевше купити