Десерти на основі кави неймовірно смачні, при цьому більшість їх готується дуже просто. Наприклад, як це желе, яке було популярне в Японії в 1960-х роках, японською мовою воно називається kohii zerii.

Господині можуть приготувати його самостійно всього за 15 хвилин. В основі йде міцна міцна кава, еспресо підійде ідеально. Завдяки йому желе здобуде насичений смак. Прикрасити можна вершками або тим, чем хочете, а зберігати залишки желе можна в холодильнику до двох днів у герметичному контейнері.

Кофе, фото capecoffee
Кофе, фото capecoffee

Інгредієнти на 4 порції:

  • Желатин 1 ст. л.
  • Вода 1/4 склянки
  • Заварена кава 2 склянки
  • Цукор 2 ст. л.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень Українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше Штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування повірки лічильника Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках
Показати ще
  1. У невеликій мисці змішайте желатин та воду. Заваріть каву та помістіть разом із цукром у каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Вимкніть вогонь і вмішайте желатинову суміш, поки вона повністю не розчиниться. Відставте остигати приблизно на 10-15 хвилин.
  3. Вилийте кавово-желатинову суміш у неглибоку форму для випікання та поставте в холодильник до застигання приблизно на 5 годин.
  4. Як тільки кавове желе застигне, наріжте кубиками розміром 1,5-2 см. Викладіть кубики в окремі тарілки чи креманки та подавайте.

Кавове желе, фото sonata
Кавове желе, фото sonata

Раніше ми писали про те, що ідеальний рецепт пісного борщу з грушею перед Великоднем: спробуєте та захочете ще

Як повідомляв Знай.ua, незвичайні червоні вареники з сиром від Ярославського з "МастерШеф": жодних барвників, тільки вишенька

Також портал Знай.ua писав, як приготувати печиво "Равлики" на кефірі: проста і смачна випічка, яка підкорить усіх