Десерти на основі кави неймовірно смачні, при цьому більшість їх готується дуже просто. Наприклад, як це желе, яке було популярне в Японії в 1960-х роках, японською мовою воно називається kohii zerii.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГосподині можуть приготувати його самостійно всього за 15 хвилин. В основі йде міцна міцна кава, еспресо підійде ідеально. Завдяки йому желе здобуде насичений смак. Прикрасити можна вершками або тим, чем хочете, а зберігати залишки желе можна в холодильнику до двох днів у герметичному контейнері.
Інгредієнти на 4 порції:
- Желатин 1 ст. л.
- Вода 1/4 склянки
- Заварена кава 2 склянки
- Цукор 2 ст. л.
Як приготувати, покроковий рецепт:
- У невеликій мисці змішайте желатин та воду. Заваріть каву та помістіть разом із цукром у каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Вимкніть вогонь і вмішайте желатинову суміш, поки вона повністю не розчиниться. Відставте остигати приблизно на 10-15 хвилин.
- Вилийте кавово-желатинову суміш у неглибоку форму для випікання та поставте в холодильник до застигання приблизно на 5 годин.
- Як тільки кавове желе застигне, наріжте кубиками розміром 1,5-2 см. Викладіть кубики в окремі тарілки чи креманки та подавайте.
Раніше ми писали про те, що ідеальний рецепт пісного борщу з грушею перед Великоднем: спробуєте та захочете ще
Як повідомляв Знай.ua, незвичайні червоні вареники з сиром від Ярославського з "МастерШеф": жодних барвників, тільки вишенька
Також портал Знай.ua писав, як приготувати печиво "Равлики" на кефірі: проста і смачна випічка, яка підкорить усіх