Цей смачний, але водночас простий паштет однозначно стане вашим улюбленим. У рецепт не входить м'ясо, тому його легко можна їсти під час посту. Основні інгредієнти - буряк та волоські горіхи.

Неймовірним рецептом паштету, який у народі просто називають "намазкою", поділилася експерт із харчування, кухар та фудблогер Дарія Дорошкевич. Вона наголосила, що зусиль на готування витрачати не потрібно, а паштет чудово підійде на сніданок, обід та вечерю. Зберігати у холодильнику можна тиждень.

Буряковий паштет, menunedeli
Буряковий паштет, menunedeli

Інгредієнти на 4 порції:

  • Буряк 300 г
  • Перець болгарський червоний 400 г
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Волоські горіхи очищені 100 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Дрібні буряки розрізати навпіл, перець почистити і розрізати навпіл. Буряк, болгарський перець і часник скласти у форму, змастити олією і запікати 1 годину в духовці при температурі 180-185 градусів. Готовність перевіряємо з буряків. Можливо, запікатимете трохи довше, точний час залежить від розміру і щільності буряків.

Запечені перці очистити від шкірки та насіння, буряки від шкірки. Всі запечені овочі скласти в блендер разом із олією, додати горіхи. Роздрібнити у блендері до стану паштету, але з невеликими шматочками овочів та горіхів.

Нагадаємо, вершкові тости з корицею в духовці всього за 15 хвилин: ідеальний сніданок, щоб день пройшов успішно

Раніше ми писали про те, що смачна бананова кава на молоці за пару хвилин: напій, який розбавить нудний ранок