Желе - це дуже доступний і апетитний смаколик, який знайомий багатьом з нас з юного віку. Є незвичайні смаки і більш стандартні, але вівсяне точно пробували далеко не всі. Виглядає воно дуже ефектно, а сподобається навіть примхливим малюкам.

Технологія приготування желе дуже проста, але важливо враховувати декілька нюансів. Десерт не рекомендується робити у алюмінієвому посуді, тому що він може потемніти та набути неприємного присмаку. Желатин слід розводити теплому посуді на водяній бані. Так він добре розчиниться без грудочок. Рецептом поділилися на smak.ua.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 1 ст.
  • Молоко - 2,5 ст.
  • Вода - 1,5 ст.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Банан – 3 шт.
  • Желатин - 20 гр.

Як приготувати:

  1. Перед тим, як варити вівсяну кашу, покладіть її в окремий посуд, залийте чистою водою, завадіть і злийте. Так проробіть декілька разів, поки крупа не стане чистою.
  2. У глибокий посуд налийте молоко, воду і поставте на плиту.
  3. У кипляче молоко, вівсяну крупу, сіль і перемішайте.
  4. Варіть кашу протягом 10 хвилин до готовності. Потім закрийте кришкою і дайте постояти жекілька хвилин.
  5. Додати банан. Пропюруйте все добре в блендері до однорідної маси.
  6. Далі залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин.
  7. Набухлий желатин додати до каші.
  8. Добре перемішати, перелити у формочки і прибрати у холод до повного застигання.

Нагадаємо, "Діамантові" у вині, мармурові та за бабусиним рецептом: як пофарбувати яйця на Великдень-2023

Раніше ми писали про те, що пісні котлети з ячної каші, які легко замінять м'ясні: невигадливий і бюджетний рецепт

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще