У приготуванні макаронів немає нічого складного. Це одна з найпростіших страв, з якою впорається навіть дитина. Однак деякі нюанси все ж таки можуть його зіпсувати. Господиням розповіли, чого не варто робити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДотримуватися правил приготування пасти дуже важливо, адже це безпосередньо впливає на її структуру та смак. Їх чітко прописують на упаковці, але самовпевнені господині часто пропускають ці нюанси. Основні помилки назвали італійські шеф-кухарі Ліна Ніколаї, Франческо Мацеї та Патрік Мані.
Якщо все зробити правильно, можна буде насолодитися стравою ідеальної консистенції, а смак розкриється в поєднанні з соусом, маслом і сиром.
Недостатньо або зовсім не солять воду
Вода для пасти, за словами італійських кулінарів, має бути на смак "як море". Тобто досить солоною. Додайте ту кількість, яка вказана на упаковці виробника, інакше технологія приготування буде порушена.
Важливо відзначити, що у солоної води температура кипіння вища, а це впливає на органолептику готової страви. Засипайте пасту після того, як вся сіль розчиниться, але досолювати її не варто.
Рано закидають макарони у воду
Не можна засипати макарони у воду раніше, вона повинна добре закипіти. Якщо все ж таки допустити це, вироби вберуть у собі зайву воду, а в результаті стануть занадто м'якими та липкими.
Нагадаємо, як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання
Раніше ми писали про те, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який легко вирішить побутове питання