У приготуванні макаронів немає нічого складного. Це одна з найпростіших страв, з якою впорається навіть дитина. Однак деякі нюанси все ж таки можуть його зіпсувати. Господиням розповіли, чого не варто робити.

Дотримуватися правил приготування пасти дуже важливо, адже це безпосередньо впливає на її структуру та смак. Їх чітко прописують на упаковці, але самовпевнені господині часто пропускають ці нюанси. Основні помилки назвали італійські шеф-кухарі Ліна Ніколаї, Франческо Мацеї та Патрік Мані.

Паста Болоньєзе, скріншот YouTube
Паста Болоньєзе, скріншот YouTube

Якщо все зробити правильно, можна буде насолодитися стравою ідеальної консистенції, а смак розкриється в поєднанні з соусом, маслом і сиром.

Недостатньо або зовсім не солять воду

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Показати ще

Вода для пасти, за словами італійських кулінарів, має бути на смак "як море". Тобто досить солоною. Додайте ту кількість, яка вказана на упаковці виробника, інакше технологія приготування буде порушена.

Важливо відзначити, що у солоної води температура кипіння вища, а це впливає на органолептику готової страви. Засипайте пасту після того, як вся сіль розчиниться, але досолювати її не варто.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Рано закидають макарони у воду

Не можна засипати макарони у воду раніше, вона повинна добре закипіти. Якщо все ж таки допустити це, вироби вберуть у собі зайву воду, а в результаті стануть занадто м'якими та липкими.

Нагадаємо, як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання

Раніше ми писали про те, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який легко вирішить побутове питання