Страсний тиждень 2023 року розпочнеться 10 квітня, а закінчиться 16, у свято Великодня.

Все ще діє Великий піст і заборони в їжі нікуди не поділися, але саме на Страсному тижні вони особливо суворі. Тому ця подія і заслуговує на окрему увагу.

Рецепти на Страсний тиждень: пісне меню

Почнемо з найпростішого, але дуже важливого. Так як ми під час посту ми не будемо отримувати всіх необхідних для організму вітаміну, радимо вам робити собі імбирний чай, який чудово тонізуватиме організм і захищатиме від хвороб.

Рецепт імбирного чаю

Інгредієнти :
Лимон
Імбир
Мед

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Спосіб приготування:

Тут усе зрозуміло на підсвідомому рівні. Чистимо корінь імбиру, дрібно ріжемо, або перемелюємо у блендері. Заливаємо все окропом і даємо настоятися хоча б 20 хвилин. Додаємо туди лимон, або його сік, мед і можна пити. Такий чай дозволено будь-якого з днів Страсного тижня, крім п'ятниці.

Тахінна паста

Інгредієнти :
Підлога склянки кунжуту
Часник за смаком
Лимонний сік, вода
Сіль

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно дрібно помолоти кунжут у кавомолці. Далі просто додаємо до нього сік, воду та сіль. Давимо часник і додаємо туди ж. Збиваємо все це блендером і блюдо готове.

Баклажани, фаршировані тофу

Потрібно відразу ж попередити, що таким можна харчуватися, лише коли дозволено олію.

Інгредієнти:

Баклажани;
Тофу;
Крохмаль картопляний;
Рослинна олія, кукурудзяна.

Інгредієнти для овочевої "подушки":

Помідори;
Цибуля-шалот;
Масло рослинне;
Біле вино, соєвий соус;
Перець чилі, часник, кінза.

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно нарізати баклажани довгими слайсами і трохи підсмажити на грилі, або сковороді із сіллю та перцем до смаку. Тофу потрібно нарізати великими шматочками, приблизно по 3см, обмокнути до картопляного крохмалю і посмажити з олією.

Для соусу болгарський перець, цибуля-шалот та помідори без серцевини потрібно нарізати маленькими кубиками і обсмажувати їх на суміші кукурудзяної та рослинної олії. Після цього додаємо туди овочевий бульйон, сіль, цукор та перець за смаком. Обсмажуємо все до готовності. За пару хвилин до того, як все буде готове, потрібно влити туди трохи білого сухого вина, додати часник, перчики чилі повністю, листочки кінзи та соєвий соус.

Після цього потрібно викласти баклажани на лист, а на них тофу і рулет. Ставимо в духовку на пару хвилин при температурі 180 градусів. Готовий рулет ріжемо на рівні частини та готове.

Нагадаємо про паску за рецептом від бабусі: завжди виходить і викликає захоплення.

Раніше ми повідомляли про "діамантові" у вині, мармурові та за бабусиним рецептом: як пофарбувати яйця на Великдень-2023 .