Багато господинь люблять готувати сирну паску на свято. Як правило, її першу змітають зі столу. Але щоб зробити ідеальний смаколик, варто дотримуватися правил. Ними люб'язно поділився Алекс Якутов із шоу "Пекельна кухня".

Насамперед, господиням рекомендують обирати жирний і насичений сир, який слід двічі протерти через сито. Також не варто доводити до кипіння заварний крем, а цукати купуйте найкращої якості, наприклад, апельсинові.

Великодній стіл, фото: Знай.ua
Великодній стіл, фото: Знай.ua

Рецепт ідеальної сирної паски

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний 300 г
  • Цукор 70 г
  • Вершки 33% 155 мл
  • Олія вершкове 100 г
  • Цукати 170 гр
  • Лимон 1 шт.
  • Яйце куряче, жовток 4 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще
  1. Для заварного крему змішайте 40 г цукру, вершки та жовтки. Поставте ємність на невеликий вогонь. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, доки крем не почне густіти. Коли з'явиться пара, перемішайте масу та зніміть з вогню. Знову перемішайте і дайте охолонути.
  2. Додайте цедру лимона, натерши її дрібно. Всипте в ємність із кремом і ретельно перемішайте. Перетріть кисломолочний сир через сито двічі. Перекладіть його у середню миску. Вилийте охолоджений крем у сир і перемішайте.
  3. До розм'якшеного вершкового масла додайте 30 г цукру. Збийте віночком. Маса має стати м'якою, як крем. Влийте в ємність із сиром та заварним кремом. Додайте в сирну масу цукати та ретельно перемішайте.
  4. Візьміть спеціальну форму для маленької паски. Середину застеліть харчовою плівкою. Викладіть масу у форму і постукайте, щоб маса добре по ній розійшлася. Обмотайте харчовою плівкою паску разом із формою. І поставте в морозилку щонайменше на ніч.

Нагадаємо, незвичайне і дуже ніжне морозиво з авокадо: у тисячу разів краще за магазинну "хімозу"

Раніше ми писали, весняний салат з копченою курочкою до Великодня