Курячі яйця дуже широко використовуються в кулінарії, зокрема їх збивають для приготування різних страв і випічки. Але не всі знайомі з цим процесом так, щоб він пройшов швидко, а маса була пишною та ідеальною.

Часто рецепти вимагають збивати яєчний білок окремо від жовтка. Наприклад, відомий усім десерт безе готується саме з них. Пишну масу можна одержати за допомогою декількох секретів.

Збивання яєць, фото takprosto
Збивання яєць, фото takprosto

Свіжі яйця збиваються гірше за ті, що пролежали в холодильнику пару днів. Щоб відокремити жовтки від білків, використовуйте три миски, в одну безпосередньо збивайте масу.

Також господиням слід знати, що цукор розчинити у жовтку важче, тому ідеально підійде цукрова пудра. Перевірити консистенцію на однорідність можна, якщо провести по масі пальцями.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У жодному разі не збивайте жовтки в алюмінієвому посуді, тому що через цей метал вони потемніють. Найлегше досягти пишної маси можна за допомогою блендера, але й вилка підійде.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Водяна баня

Мало хто знає про те, що на водяній бані легше збити яйця і розчинити цукор завдяки теплу. Налийте в каструлю води, нагрійте до температури 90-95 градусів і помістіть миску, щоб вона ледве торкалася води. Виливайте жовтки, цукор та збивайте протягом кількох хвилин до пишної маси.

Нагадаємо, жодної хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть найзапущенішу мікрохвильовку

Раніше ми писали про те, що робимо заготовки, господині: що можна заморозити у формах для льоду, крім води