На Великдень можна їсти все те, що було заборонено у Великий піст, тому на столі традиційно є яйця та ковбаса. Але якщо поєднати ці два продукти в пирозі, вийде неймовірна смакота. Виглядає він також вражаюче.

Готувати такий пиріг дуже просто, адже замішувати тісто не потрібно. Господиням знадобиться вже готове, листкове. Смакота легко прикрасить великодній стіл, а гості випрошуватимуть рецепт.

Великодній стіл, фото: Знай.ua
Великодній стіл, фото: Знай.ua

Рецепт пирога з ковбасою та вареним яйцем

Інгредієнти на 12 порцій:

  • Ковбаса домашня 800 г
  • Листкове тісто 500 г
  • Яйця курячі 8 шт.
  • Панірувальні сухарі 1 ст. л.
  • Олія вершкове 1 ч. л.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Крохмаль картопляний 1 ст. л.
  • Петрушка, пучок 1 шт.
  • Гірчиця з хроном 1 ст. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Показати ще

Яйця відварити круто у підсоленій воді. Потім очистіть та відкладіть. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до розм'якшення.

Варені яйця, фото vnimanie.pro
Варені яйця, фото vnimanie.pro

Наріжте кубиками перець і подрібніть петрушку. Очистіть сиру ковбасу від шкірки та помістіть у миску. Додайте підсмажену цибулю, перець, подрібнену петрушку, соус з хрону, панірувальні сухарі та картопляне борошно. Все ретельно перемішайте (сухарі дозволять легко контролювати консистенцію).

Розкотіть половину листкового тіста на деко. Викладіть на нього половину м'ясної начинки. Викладіть у центр запіканки зварені яйця, злегка втиснувши їх, але не розваливши. Зверху покладіть м'ясну начинку, обгортаючи яйця. Зверху викладіть тісто, що залишилося і ретельно закріпіть краї, випустивши все повітря з центру. Випікайте близько 45 хвилин при 180°C.

Нагадаємо, рецепт рулету з повидлом, після якого ви забудете про торти

Раніше ми писали, незвичайне і дуже ніжне морозиво з авокадо: у тисячу разів краще за магазинну "хімозу"