Православний Великдень у 2023 році припадає на 16 квітня (за традицією, ця неділя).

Незважаючи на те, що йде другий рік героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню, це свято є важливим для всіх християн. Саме тому українці, звичайно, відзначатимуть Великдень у 2023 році і благатимуть Бога про мирне небо над головою.

Ми приготували вам рецепт паски, для якого не знадобиться навіть духовка.

Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka
Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka

Сирна шоколадна паска

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

КБЖУ на всю страву: 2014/104,35/120,27/131,32

КБЖУ на 100 г: 221/11,48/13,23/14,45

Інгредієнти:

  • Сир 5% 500 гр
  • Вершки 15% 150 гр
  • Какао 20 гр
  • Чорний шоколад від 80% какао 50 гр
  • Фініки 100 гр (без кісточок)
  • Вершкове масло 82% 20 гр
  • Фундук 50 гр
  • Мед 20 гр
  • Цукрозамінник за смаком

Ліза Глинська і сирні паски, фото Знай.uа
Ліза Глинська і сирні паски, фото Знай.uа

Спосіб приготування :

  1. Сир із сметаною та вершковим маслом перебити в блендері до однорідної маси. Розтопити шоколад і відправити разом із какао до сиру та перебити блендером до однорідної маси.
  2. Фініки залити окропом на 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Додати фініки та мед у сирну масу. Ще раз перебити блендером. Якщо хочеться більш солодку паску додати ще й замінник цукру.
  3. Горіхи подрібнити у крупну крихту, додати сир і перемішати.
  4. Викласти сирно-шоколадну масу у пасочницю об'ємом 900 гр. Попередньо покласти у форму вдвічі складену вологу марлю. Поставити пасочницю на тарілку широкою стороною форми нагору. Краями марлі закрити сир. Зверху обов'язково розмістити щось важке (тарілку з чимось, наприклад).
  5. Відправити у холодильник на 10-12 годин. На тарілці періодично виникатиме рідина (сироватка) її потрібно зливати.
  6. Через 10-12 годин прибрати верхню тарілку, відкрити верхні шари марлі. Прикласти до широкого боку пасочниці тарілку, перевернути сирну піраміду. Прибрати форму та тканину. Прикрасити десерт горіхами.

Горіхи, фото: pixabay.com
Горіхи, фото: pixabay.com

Нагадаємо про сирну паску з лимонною ноткою: прикрасить святковий стіл, а гості будуть ситі та задоволені.

Раніше ми повідомляли про ідеальну глазур для пасок, яка не кришиться і не розтікається: рецепт, який усі шукають перед Великоднем.