Досі купуєте дорогу гірчицю у магазині? Даремно, адже з таким зростанням цін на продукти краще заощадити.

Готуйте гірчицю за старовинним дідівським рецептом і, повірте, ви назавжди відмовитеся від магазинної.

Інгредієнти

Домашня гірчиця, ілюстративне фото
Домашня гірчиця, ілюстративне фото

Як основа для приготування гірчиці ідеально підійде огірковий розсіл - і обраний він, до речі, зовсім не випадково.

Саме в цьому продукті містяться всі потрібні для ідеальної гірчиці смакові добавки – це кислота, сіль та цукор.

Тому саме розсолу для приготування смачної та важкої гірчиці – найважливіший інгредієнт.

Розсіл можна взяти будь-який - як огірковий, так і капустяний або помідорний

Огірковий розсіл, фото cyrillitsa
Огірковий розсіл, фото cyrillitsa

Покрокове приготування

  • Підігрійте розсіл на плиті або в мікрохвильовій печі - це прискорить процес бродіння.
  • Перекладіть 3 столові ложки гірчиці у відповідну ємність – пластиковий контейнер або баночку. Відразу готувати багато не потрібно – свіжа гірчиця завжди смачніша і приємніша на смак.
  • Влийте в суху гірчицю розсіл і олію та розмішайте до повного розчинення всіх інгредієнтів.
  • Консистенцію гірчиці вибирайте самі-рідше або густіше.
  • Місткість із гірчицею потрібно щільно закрити і поставити в тепле місце на добу.

Приготуйте гірчицю за цим рецептом, і зможете самі переконатися, що вона набагато смачніша за магазинну.

Солодкий перець з гірчицею, кадр з відео
Солодкий перець з гірчицею, кадр з відео

Нагадаємо про смачний пиріг з ковбасою та вареним яйцем: побалуйте себе після посту "забороненою".

Раніше ми повідомляли про алкогольний молочний коктейль зі спеціями лише за пару хвилин: напій із дитинства, але пити можна лише дорослим.