Майонез — один з найпопулярніших соусів, його додають у різні страви, попри те, що він дуже калорійний, а через хімічні сполуки, які входять у його склад, може завдати шкоди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато людей вважає, що домашній майонез завжди корисніший від магазинного, але це не завжди так, адже корисність залежить від якості продуктів. які використовуються для приготування.
Експерти кажуть, що все залежить від продуктів, з яких готується майонез, а також кількості солі й цукру в ньому.
А з огляду на те, що під час приготування людина самостійно контролює кількість цих інгредієнтів, можна вважати, що домашній все ж корисніший, ніж куплений соус.
Але при цьому, домашній майонез пов'язаний з ризиком зараження сальмонельозом. Тому фахівці не рекомендують вживати сирі яйця. Щоб приготувати соус, потрібно взяти пастеризовані.
Шкода від майонезу
Майонез містить багато солі – це аж ніяк не корисно, а також багато калорій – тож якщо споживати майонез у великій кількості, шкоди від нього буде більше, аніж користі.
Але загалом майонез не є страшним і небезпечним продуктом. Головне – читати склад, аби не було ніяких стабілізаторів і зайвих добавок.
Саме добавки викликають найбільше побоювань. І якщо людина вживає майонез регулярно, як доповнення до багатьох страв, ці речовини надходять в організм кожен день, накопичуючись і створюючи навантаження на печінку.
Нагадаємо, ми писали, що морквяні чіпси з пікантним соусом: корисна закуска, яка "переплюне" фастфуд та снеки.
Як повідомляв "Знай.ua" неймовірно соковиті котлети з філе стегна від зірки "МайстерШеф".
Також "Знай.ua" інформував, більше не доведеться змушувати дітей снідати, самі попросять добавки.