Зараз господині активно готують салати з першої весняної зелені, але її також можна використовувати для випічки. З таким інгредієнтом виходить ароматне та дуже смачне закусочне печиво.

На всі процеси приготування піде дуже мало часу, а на випікання в духовці приблизно 15 хвилин. Рецепт теж не відрізняється особливою складністю, тому з ним впорається кожна господиня, а як приготувати печиво, підказали у виданні shuba.

Зелена цибуля, скріншот з відео
Зелена цибуля, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Борошно 2 склянки
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Сода харчова 1/2 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Масло вершкове 82% 8 ст. л.
  • Сир чеддер 1 стакан
  • Бекон, слайси 8 шт.
  • Зелена цибуля, пучок 1 шт.
  • Знежирені вершки 1 склянка

Як приготувати рецепт:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Швидко засмажте бекон на сухій сковороді до готовності. Наріжте його дрібними кубиками. У великій мисці змішайте борошно, бекон, дрібно нарізану зелену цибулю, тертий сир, сіль, соду та розпушувач.

Холодне вершкове масло натріть на великій тертці. Додайте його в борошняну суміш. Влийте у тісто вершки і швидко перемішайте лопаткою. Почніть вимішувати тісто руками, доки воно не перестане прилипати до рук.

Розкотіть тісто на присипаній борошном поверхні в рівний пласт. Згорніть пласт удвічі і знову почніть. Повторіть 8-10 разів. Востаннє розкотіть тісто і виріжте печиво за допомогою форм або склянки. Викладіть печиво на застелений пергаментним папером лист і поставте в розігріту на 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Нагадаємо, незвичайні рибні кекси, які підкорять усіх гостей: 20 хвилин у духовці та страва готова

Раніше ми писали, дивовижний пиріг із зефіром у духовці: порадуйте близьких смакота до чаю