У приготуванні кожної страви є свої секрети, завдяки яким вона і виходить смачною. Зазвичай такі є в запасі у досвідчених господинь. Цього разу вони поділилися, що додати до печінкових котлет, щоб вони вийшли потрібної текстури, а всі друзі ще й випрошували рецепт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто вимочує печінку в молоці протягом 1-2 годин перед приготуванням, через що смак котлет стає більш ніжним. Для пишності також додають декілька ложок манної крупи або вівсяних пластівців.
Але якщо у вас немає часу, щоб вимочувати печінку, достатньо буде просто додати в суміш вівсяні пластівці та хлібний м'якуш, попередньо замочений у молоці буквально на кілька хвилин. До речі, такою кулінарною хитрістю користуються і для приготування звичайних котлет з фаршу.
Рецепт пишних та ніжних печінкових котлет
Що знадобиться:
- 350-400 г печінки;
- 250 г черствого хліба;
- 1 яйце;
- 1 цибулина;
- 1 склянка молока;
- 2 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців;
- сіль та перець – за смаком.
Процес приготування:
Потрібно обрізати хлібну кірку, а м'якоть засушену нарізати кубиками, після чого залити молоком і залишити на 10 хвилин. Печінку потрібно подрібнити блендером або в м'ясорубці, додати цибулину, яйце та спеції.
Потім вся ця суміш подрібнюється та перемішується. Далі віджимаємо хліб і кладемо його у фарш. Останніми додаємо вівсяні пластівці, після чого все ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб набрякли пластівці. Далі смажимо, як звичайні котлети, і гасимо в міру готовності.
Раніше ми писали про те, що качани будуть соковиті та без тріщин: як вирощувати капусту на городі