В'ялені яєчні жовтки – незвичайна закуска, яка дуже популярна в Європі та Азії. Її мають оцінити гурмани, при цьому готується вона максимально просто, а знадобиться всього три інгредієнти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЖовтки можна додавати до різних салатів, соусів і навіть основних страв. Потрібно враховувати, що вони мають пікантний та дуже насичений смак. Зберігати жовтки потрібно за кімнатної температури до 1 місяця цілими або натертими на тертці.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Жовтки курячі 12 шт.
- Цукор 3.5 склянки
- Сіль 2.5 склянки
Процес приготування жовтків:
Перемішайте цукор та сіль у мисці. Викладіть половину цієї суміші у форму для запікання, добре утрамбуйте. Акуратно викладіть жовтки у форму, щоб вони залишилися цілими. Акуратно викладіть цукрову суміш, що залишилася, поверх жовтків.
Накрийте поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник на 1 тиждень. Через цей час перекладіть жовтки на деко з решіткою, застеленою марлею. Накрийте ще одним шаром марлі і встановіть в місці, що провітрюється, поки жовтки не висохнуть і не стануть твердими, на 2-3 тижні.
Раніше ми писали про те, що молоко, батон, бульйон та українська страва готова: рецепт "Начинки" на всі випадки життя від зірки "Лисапетного батальйону"
Як повідомляв Знай.ua, як у "Братах Супер Маріо": рецепт спагетті з грибами у вершковому соусі - діти та дорослі будуть у захваті
Також портал Знай.ua писав, як приготувати дуже ніжні слойки з яблуком та свининою за 20 хвилин: цікаве поєднання, яке оцінить кожен