Кульбаба - корисна квітка, а не тільки красива. З нього готують безліч корисних та смачних страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе перші весняні вітамінні салати, всілякі настоянки та наливки, із соку коріння і листя в суміші з медом отримують корисні ліки, що сприяють кровообігу та покращують роботу печінки.
Варення з кульбаб:
Інгредієнти:
- 370-400 шт. кульбаб,
- 2 скл. води,
- 7 стакани цукру.
Приготування:
Промийте квіти, залийте водою та поставте на вогонь. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин після закипання. Застеліть друшляк марлею, відкиньте на неї кульбаби і відіжміть. В одержаний відвар всипте цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Проваріть варення протягом 7 хвилин з моменту закипання, розлийте варення по чистих банках і закрийте кришками.
Настоянка з кульбаб:
- Горілка – 400 мл;
- Кульбаби – 100 гр;
Приготування:
1.Кульбаби миємо, даємо обсохнути. Якщо квіти зібрані з ранку після того, як на них спала роса, мити їх не обов'язково. Чисту скляну банку наповнюємо квітами кульбаби, обриваємо стебла.
2. Заливаємо квіти горілкою, закриваємо кришкою. Відправляємо банку в комору або в інше темне місце на три тижні.
3. Раз на 3-4 дні струшуємо банку, а після закінчення зазначеного часу проціджуємо настоянку, квіти добре віджимаємо.
4. Переливаємо настоянку в невелику пляшку або в іншу скляну тару з кришкою.
Нагадаємо, що пий до дна-пий до дна: рецепт легкого та літнього вина з кульбаб - не тільки повість, а й смаковий рай.
Раніше ми повідомляли про найніжніший чізкейк без випічки з бананами: готувати саме задоволення.