Кульбаба - корисна квітка, а не тільки красива. З нього готують безліч корисних та смачних страв.

Це перші весняні вітамінні салати, всілякі настоянки та наливки, із соку коріння і листя в суміші з медом отримують корисні ліки, що сприяють кровообігу та покращують роботу печінки.

Кульбаба, скрін, відео YouTube
Кульбаба, скрін, відео YouTube

Варення з кульбаб:

Інгредієнти:

  • 370-400 шт. кульбаб,
  • 2 скл. води,
  • 7 стакани цукру.

Приготування:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Показати ще

Промийте квіти, залийте водою та поставте на вогонь. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин після закипання. Застеліть друшляк марлею, відкиньте на неї кульбаби і відіжміть. В одержаний відвар всипте цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Проваріть варення протягом 7 хвилин з моменту закипання, розлийте варення по чистих банках і закрийте кришками.

Настоянка з кульбаб:

  • Горілка – 400 мл;
  • Кульбаби – 100 гр;

Приготування:

1.Кульбаби миємо, даємо обсохнути. Якщо квіти зібрані з ранку після того, як на них спала роса, мити їх не обов'язково. Чисту скляну банку наповнюємо квітами кульбаби, обриваємо стебла.

2. Заливаємо квіти горілкою, закриваємо кришкою. Відправляємо банку в комору або в інше темне місце на три тижні.

3. Раз на 3-4 дні струшуємо банку, а після закінчення зазначеного часу проціджуємо настоянку, квіти добре віджимаємо.

4. Переливаємо настоянку в невелику пляшку або в іншу скляну тару з кришкою.

Вино з кульбаб, фото Знай.ua
Вино з кульбаб, фото Знай.ua

Нагадаємо, що пий до дна-пий до дна: рецепт легкого та літнього вина з кульбаб - не тільки повість, а й смаковий рай.

Раніше ми повідомляли про найніжніший чізкейк без випічки з бананами: готувати саме задоволення.