Гречка – один з найпопулярніших продуктів харчування в Україні, що має величезну кількість корисних речовин.

Гречка багата на легкозасвоюваний рослинний білок, залізо, калій, магній, флавоніди і так далі.

Варена гречка. Фото: скрін youtube
Варена гречка. Фото: скрін youtube

Досвідчені господині завжди промивають гречку перед варінням. Це правильна практика, оскільки при збиранні, транспортуванні та зберіганні гречка може забруднюватися пилом та брудом. Споживання непромитої гречки може бути небезпечним для здоров'я.

Багато виробників також обробляють гречку спеціальними засобами проти шкідників, тому важливо промити її перед вживанням, щоб уникнути отруєння залишками цих речовин.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ще одна причина промивання гречки перед варінням полягає у необхідності видалити фітинову кислоту, яка може змінювати смак гречки та перешкоджати її засвоєнню організмом. Декілька хвилин промивання під проточною водою допоможе підготувати продукт до подальшого використання.

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Також постає питання про доцільність промивання гречки... але вже після варіння. Все залежить від кількості залишкової рідини у каструлі після приготування.

Якщо вода випарувалася під час процесу варіння, то немає потреби промивати гречку. Однак якщо вода залишилася, слід злити її.

Нагадаємо, тренер пояснив, від яких круп краще відмовитись, а які наминати за обидві щоки.

Як повідомляв "Знай.uа", якщо не сподобається, віддайте собакам: де в Україні продаються найдешевші гречка та рис

Знай.ua писав, в Україні збільшують посівні площі рису: чи подешевшає популярна крупа