Гречка – один з найпопулярніших продуктів харчування в Україні, що має величезну кількість корисних речовин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГречка багата на легкозасвоюваний рослинний білок, залізо, калій, магній, флавоніди і так далі.
Досвідчені господині завжди промивають гречку перед варінням. Це правильна практика, оскільки при збиранні, транспортуванні та зберіганні гречка може забруднюватися пилом та брудом. Споживання непромитої гречки може бути небезпечним для здоров'я.
Багато виробників також обробляють гречку спеціальними засобами проти шкідників, тому важливо промити її перед вживанням, щоб уникнути отруєння залишками цих речовин.
Ще одна причина промивання гречки перед варінням полягає у необхідності видалити фітинову кислоту, яка може змінювати смак гречки та перешкоджати її засвоєнню організмом. Декілька хвилин промивання під проточною водою допоможе підготувати продукт до подальшого використання.
Також постає питання про доцільність промивання гречки... але вже після варіння. Все залежить від кількості залишкової рідини у каструлі після приготування.
Якщо вода випарувалася під час процесу варіння, то немає потреби промивати гречку. Однак якщо вода залишилася, слід злити її.
Нагадаємо, тренер пояснив, від яких круп краще відмовитись, а які наминати за обидві щоки.
Як повідомляв "Знай.uа", якщо не сподобається, віддайте собакам: де в Україні продаються найдешевші гречка та рис
Знай.ua писав, в Україні збільшують посівні площі рису: чи подешевшає популярна крупа