Через тиждень розпочинається літо і сезон соковитих овочів. Незважаючи не те, що томати дозрівають аж у серпні, тепличні помідори на ринках та магазинах вже будуть мати насичений смак.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

Приготувати з цього овочу можна і пряний суп, і літню запіканку, салат, і легку закуску. Українці також полюбляють консервувати помідори на зиму.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

Одним з нескладних рецептів вважається закуска з сиром та грибами. Ця страва на столі довго не затримується.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

СКЛАДОВІ

Список продуктів складається з:

  • 6 шт. помідорів;
  • 150 г сиру;
  • 250 г печериць;
  • 1 шт. цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. олії;
  • солі та чорного перцю (молотого).

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для початку плоди томатів миють та обсушують. Потім розрізають на дві частини та витягають м’якоть.
  2. Гриби чистять і подрібнюють, а цибулю шаткують. Сир натирають на тертці, часник проганяють через прес.
  3. Сковороду з олією ставлять на вогонь і добре розігрівають. Спочатку до прозорості обсмажують цибулю. Потім додають гриби та часник.
  4. Суміш обсмажують доти, доки печериці не набудуть золотистого відтінку. Наприкінці масу солять.
  5. Грибну начинку охолоджують, а потім усипають близько 70% сиру.
  6. Помідори фарширують грибною начинкою, а поверх посипають частиною сиру, що залишилася.
  7. Духовку розігрівають до 190 градусів та випікають закуску 10-15 хв.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

ПОРАДА

  • Для страви підходить будь-який твердий сир.
  • Не підходять м’які помідори. Такі плоди розповзуться в процесі готування і перетворяться на неапетитну кашу. Тому беруть лише міцні помідори.

Раніше ми писали про те, що лікар Комаровський поділився з українцями порадами, як потрібно захищати свою шкіру від сонячних променів влітку.

Як повідомляв Знай.ua, ні один слизень не проскочить: рецепт розчину завдяки якому листочки капусти залишаться цілими і соковитими.

Також портал Знай.ua писав, як зняти лак з нігтів, якщо закінчилася спеціальна рідина: три засоби, які завжди під рукою