Через тиждень розпочинається літо і сезон соковитих овочів. Незважаючи не те, що томати дозрівають аж у серпні, тепличні помідори на ринках та магазинах вже будуть мати насичений смак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Приготувати з цього овочу можна і пряний суп, і літню запіканку, салат, і легку закуску. Українці також полюбляють консервувати помідори на зиму.
Одним з нескладних рецептів вважається закуска з сиром та грибами. Ця страва на столі довго не затримується.
СКЛАДОВІ
Список продуктів складається з:
- 6 шт. помідорів;
- 150 г сиру;
- 250 г печериць;
- 1 шт. цибуля;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. олії;
- солі та чорного перцю (молотого).
ПРИГОТУВАННЯ
- Для початку плоди томатів миють та обсушують. Потім розрізають на дві частини та витягають м’якоть.
- Гриби чистять і подрібнюють, а цибулю шаткують. Сир натирають на тертці, часник проганяють через прес.
- Сковороду з олією ставлять на вогонь і добре розігрівають. Спочатку до прозорості обсмажують цибулю. Потім додають гриби та часник.
- Суміш обсмажують доти, доки печериці не набудуть золотистого відтінку. Наприкінці масу солять.
- Грибну начинку охолоджують, а потім усипають близько 70% сиру.
- Помідори фарширують грибною начинкою, а поверх посипають частиною сиру, що залишилася.
- Духовку розігрівають до 190 градусів та випікають закуску 10-15 хв.
ПОРАДА
- Для страви підходить будь-який твердий сир.
- Не підходять м’які помідори. Такі плоди розповзуться в процесі готування і перетворяться на неапетитну кашу. Тому беруть лише міцні помідори.
Раніше ми писали про те, що лікар Комаровський поділився з українцями порадами, як потрібно захищати свою шкіру від сонячних променів влітку.
Як повідомляв Знай.ua, ні один слизень не проскочить: рецепт розчину завдяки якому листочки капусти залишаться цілими і соковитими.
Також портал Знай.ua писав, як зняти лак з нігтів, якщо закінчилася спеціальна рідина: три засоби, які завжди під рукою