Хачапурі - це страва грузинської кухні, але люблять її по всьому світу. До речі, готувати його можна не лише із сиру, як з'ясувалося, але також із полуниці. Виходить ароматна та смачна випічка з сезонної ягоди.

За цим рецептом виходять дуже незвичайні хачапурі, адже в основі не солона начинка, а солодка з полуниці. Дістати її зараз дуже просто, адже у розпалі сезон ягоди. Як приготувати страву, підказала блогерка Валерія Велігура у своєму Instagram.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Інгредієнти на 2 хачапурі:

Для опари:

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще
  • тепле молоко - 90 мл;
  • сухі дріжджі – 3 гр (свіжі – 9 гр);
  • сахар - 1 ст. л;
  • сіль - щіпка.

Для тіста:

  • просіяне борошно - 150 гр;
  • олія - 1 ст. л.

Для начинки:

  • кисломолочний сир - 200 гр;
  • крем-сир - 50 гр;
  • цукор - 50 г;
  • білок (необов'язково) – 1 шт.

Як приготувати:

  1. Спочатку робимо опару. Тепле молоко змішати з дріжджами, цукром і сіллю, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 15 хвилин. ⠀
  2. До просіяного борошна додати опару і замішати м'яке, еластичне тісто. Додати олію і знову добре вимішати. Глибоку ємність змастити олією, покласти туди наше тісто і зверху теж змастити олією. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години.
  3. Для начинки змішати кисломолочний сир, крем-сир, цукор та яєчний білок (необов'язково).
  4. Тісто присипати борошном, обім'яти, поділити на дві частини і розкачати кожну в коло. Сформувати човники та викласти на лист з пергаментом. У центр покласти сирну начинку, а зверху – свіжу полуницю. Краї змастити жовтком, змішаним з молоком, і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
  5. Подавати зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.

Нагадаємо, варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе