Домашнє згущене молоко — не тільки смачне, а й корисне. Воно багате на кальцій, фосфор і вітаміни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНіжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів. У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Якщо ви хочете отримати натуральне згущене молоко, зробіть його самостійно.
Інгредієнти:
- 200 г молока;
- 200 гр цукру (або пудри);
- 20 гр вершкового масла.
Приготування:
1.Беремо всі інгредієнти і змішуємо їх в каструлі (бажано з високими бортиками, адже маса буде сильно пінитися).
2.Варимо нашу суміш на повільному вогні та доводимо до кипіння.
3. Коли згущене молоко почне кипіти збільшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Маса буде дуже сильно пінитися.
4.Після того, як згущене молоко повариться 10 хвилин воно стане сильно рідким. Не лякайтесь - так і має бути. Як тільки суміш почне остигати, то почне і густіти.
5. Перелийте суміш в банку і поставте в холодильник. За кілька годин воно загусне ще більше.
Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.
Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.
Також не зайвими будуть соковиті ліниві голубці в соусі, які виходять у всіх: на готування піде мінімум сил та часу.