Мармелад зараз можна знайти в будь-якому супермаркеті за доступною ціною, але високою якістю він не відрізняється, проте хімії там - хоч відбавляй. Щоб не труїти себе і власних дітей, краще приготувати таку смакоту самостійно.

Цей рецепт не схожий на інші, тому що у складі немає жодних ягід чи фруктів. Мармелад готується з буряка. Віе сам по собі досить солодкий, тому виходить смачний і корисний смаколик.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Які інгредієнти знадобляться:

  • буряк варений – 3 шт.
  • чорнослив без кісточок – 150 гр.
  • горіхи волоські – 50 гр.
  • вода - 100 мл.
  • желатин - 30 г.
  • кокосовая стружка – 40 гр.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Варені буряки натерти на середній тертці, підготовлений чорнослив дрібно нарізати, горіхи подрібнити ножем. Перемішуємо всі інгредієнти в мисці та готуємо желатин за інформацією, вказаною на упаковці. Краще взяти швидкорозчинний желатин, він не вимагає попереднього замочування.

Вливаємо желатин у миску з буряком та ретельно перемішуємо. Беремо форму (краще прямокутну 24х10 см), вистилаємо її харчовою плівкою, так щоб краї трохи звисали. Викладаємо масу у форму, рівномірно розподіляємо та ущільнюємо її лопаткою. Потім відправляємо форму холодильник на кілька годин до повного застигання.

Потім акуратно, тримаючи за краї плівки, дістаємо мармелад із форми. Він дуже щільний та добре тримає форму. Нарізаємо на шматочки. Посипаємо або обвалюємо кубики в кокосовій стружці.

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Ярославський поділився ідеальним рецептом тірамісу: на кефірі та вівсянці