У літню спеку освіжаючі напої дуже актуальні, а найпопулярніший із них це лимонад. Однак можна приготувати цікаву заготівлю, яка простоїть у холодильнику набагато довше, ніж сам напій.

Завдяки цьому сиропу у вас завжди буде під рукою основа для смачного лимонаду, тим більше, рецепт передбачає використання шкірки від апельсинів і мандаринів, тому викидати її не обов'язково. Враховуйте, що настоювання сиропу триває два дні. Рецептом поділився відомий кулінар Едуард Насиров.

Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел
Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел

Інгредієнти на 2,5-3 літри сиропу:

  • Цукор 1 кг
  • Лимонна кислота 2 ст. л.
  • Вода 2 л
  • Шкірка апельсина 100 г

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще
  1. Шкірку залити 2 л окропу та залишити на добу. Через добу дістати шкірку і дрібно нарізати (подрібнити в блендері або м'ясорубці), повернути ту воду на ніч.
  2. Додати цукор і довести масу до кипіння, поки цукор не розчиниться. Додати лимонну кислоту. Остудити. Процідити сироп через сито, добре віджати шкірку. Розлити по пляшках і зберігати у прохолодному місці.
  3. При подачі розбавляти мінеральною чи звичайною водою, за бажанням додати кубики льоду.

Лимонад, скріншот
Лимонад, скріншот

Раніше ми писали про те, що не поспішайте бігти в магазин: 3 варіанти продуктів, якими можна вдало замінити панірувальні сухарі

Як повідомляв Знай.ua, простий десерт з полуницею і йогуртом, який точно вартий вашої уваги: ​​не встигнете навіть розкласти

Також портал Знай.ua писав, як приготувати пиріг з шовковиці та листкового тіста: швидкий рецепт, який має бути під рукою у кожної