Експерт з кулінарії Євген Клопотенко розповів на своєму веб-сайті, чи безпечно споживання солоних огірків, якщо на їх поверхні з'явилася біла плівка в банку.

Крім цього, він пояснив ще багато інших речей, які стосуються консервації. Однак пропонуємо сфокусуватися саме на цьому питанні, бо воно багато турбує. Євген пояснив, що причиною цього нальоту можуть бути дикі дріжджі або бактерії, які добре розвиваються в кислому середовищі.

Консервовані огірки, фото з відкритих джерел
Консервовані огірки, фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що зазвичай така плівка не загрожує здоров'ю, і рекомендує лише трохи промити огірки водою перед споживанням і зберігати банку в холодильнику, знімаючи наліт ложкою. Він стверджує, що це не впливає на якість огірків.

Однак, якщо білий наліт з'явився на дні банки, це свідчить про наявність бактерій, що утворилися під час бродіння. Тим не менш, це, знову ж таки, не впливає на якість огірків.

Популярні новини зараз
Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Показати ще

Експерт наголосив, що утворенню білого осаду можуть сприяти додаткові речовини, які додаються до солі. Тому рекомендується використовувати лише кам'яну сіль.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Клопотенко наголосив на важливості правильного підбору інгредієнтів для консервації.

Нагадаємо, зеленка для огірків та нашатир для помідорів: небанальні рецепти для багатого врожаю овочів

Як повідомляв "Знай.uа", які овочі в жодному разі не можна їсти сирими - нашкодіть собі більше, ніж отримаєте користі

Знай.ua писав, чому потрібно їсти саме зелений болгарський перець: вчені дійшли висновків, які здивують - аж до хвороби Альцгеймера