Приготувати в домашніх умовах смачні алкогольні напої не так вже й складно, як багатьом може здатися, тим паче деякі рецепти не передбачають використання горілки або спирту.

Наприклад, як це малинове вино. На смак воно приголомшливе, як і на зовнішній вигляд – має яскравий, рубіновий колір. Готується напій лише з 3 інгредієнтів.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

Вино слід зберігати в прохолодному місці або в холодильнику, а випити рекомендується того ж року, коли воно виготовлене.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури
Показати ще
  • Малина 4 кг
  • Вода 4 л
  • Цукор 1,2 кг

Як приготувати вино:

Переберіть малину, але не мийте. Розімніть плоди і покладіть їх у відповідну скляну ємністю об'ємом близько 10 літрів. Налийте воду в каструлю і закип'ятіть її, додайте цукор і залиште кипіти, поки не вийде приємний цукровий сироп.

Дайте йому охолонути до кімнатної температури та змішайте з малиновим пюре. Місткість закрийте кришкою або ще чимось. Отвір має бути дуже добре запечатаний, щоб вийшло вино, а не оцет.

Ферментація триває від 3 до 5 днів, після чого залишок видаляють, процідивши. Залишіть малинове вино у теплому місці ще на 2-3 дні. Після цього терміну вино витримують у прохолодному місці та після завершення бродіння вино розливають у пляшки, які знову дуже добре закупорюють.

Раніше ми писали про те, як правильно заморожувати руків'я на зиму, щоб вона не втратила свої властивості: два способи

Як повідомляв Знай.ua, консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт з вишнею та горілкою