Сезон малини традиційно стартує у липні, але триває не так довго, як хотілося б. Поки її вдосталь, потрібно встигнути приготувати смачні заготівлі, якими можна ласувати всю зиму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТаке малинове желе готується максимально просто, а їсти його можна не лише ложками до чаю, а й подавати з різними стравами. Кисло-солодкий смак відмінно поєднується з сиром, м'ясом птиці чи сирниками.
Інгредієнти на 1-1,2 л готового желе:
Кулинарам не радять змінювати пропорції цукру, щоб не втратити желейну густину.
- 1 кг малини
- 750 г цукру
- 4 коробочки кардамону
- 100 мл води
Як приготувати:
- Викладіть 1 кг малини в друшляк. Промийте та видаліть листочки, дрібне сміття. Ретельно промийте малину під проточною водою.
- Викладіть ягоди в каструлю чи сотейник. Всипте 750 г цукру і додайте 4 коробочки кардамону, влийте 100 мл води.
- Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
- Стерилізуйте банки в той спосіб, який вам більше подобається. Вийміть із каструлі коробочки кардамону, він уже віддав свій аромат та смак ягодам.
- Викладіть малину в стерильні банки та закатайте кришками. Щоб маса краще загуснула, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, потім переставте в більш прохолодне місце.
Раніше ми писали про те, що ні в якому разі не викидайте стрілки часнику: рецепт простої консервації, від смаку ви шаленієте