Сезон малини традиційно стартує у липні, але триває не так довго, як хотілося б. Поки її вдосталь, потрібно встигнути приготувати смачні заготівлі, якими можна ласувати всю зиму.

Таке малинове желе готується максимально просто, а їсти його можна не лише ложками до чаю, а й подавати з різними стравами. Кисло-солодкий смак відмінно поєднується з сиром, м'ясом птиці чи сирниками.

Добриво для малини, скріншот: YouTube
Добриво для малини, скріншот: YouTube

Інгредієнти на 1-1,2 л готового желе:

Кулинарам не радять змінювати пропорції цукру, щоб не втратити желейну густину.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще
  • 1 кг малини
  • 750 г цукру
  • 4 коробочки кардамону
  • 100 мл води

Як приготувати:

  1. Викладіть 1 кг малини в друшляк. Промийте та видаліть листочки, дрібне сміття. Ретельно промийте малину під проточною водою.
  2. Викладіть ягоди в каструлю чи сотейник. Всипте 750 г цукру і додайте 4 коробочки кардамону, влийте 100 мл води.
  3. Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
  4. Стерилізуйте банки в той спосіб, який вам більше подобається. Вийміть із каструлі коробочки кардамону, він уже віддав свій аромат та смак ягодам.
  5. Викладіть малину в стерильні банки та закатайте кришками. Щоб маса краще загуснула, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, потім переставте в більш прохолодне місце.

Нагадаємо, цей трюк підкорить багатьох господинь: рецепт вареної картоплі з лимоном та часником, який ви повторите не раз

Раніше ми писали про те, що ні в якому разі не викидайте стрілки часнику: рецепт простої консервації, від смаку ви шаленієте