Багато людей люблять смачні ласощі з ягід та фруктів, тому шукають нові рецепти та пробують незвичайні комбінації продуктів.

Спеціально для любителів солодкого на Telegram-каналі "Щоденник дачника" опублікували рецепт незвичайного десерту - вишні у желе. Цей десерт дуже смачний і корисний, адже вишня багата різноманітними вітамінами. При цьому він легко готується та не вимагає важкодоступних продуктів.

Вишня в желе, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Вишня в желе, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Для приготування вишні в желе необхідно підготувати низку інгредієнтів:

  • Вишні – трилітрова банка.
  • Желатин - 70 грам.
  • Цукор – 1 кілограм.
  • Вода — 0,5 л.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

1. Спочатку вишні потрібно очистити від кісточок.

2. У воді потрібно розвести желатин і дати йому набрякнути.

3. Поки желатин набухає до вишні, потрібно додати цукор і прокип'ятити її протягом 3-5 хвилин.

4. Воду з желатином потрібно нагріти, щоб розчинився, але до кипіння не доводити.

5. Воду з желатином потрібно додати в киплячу вишню, вимкнути вогонь та розлити розчин по баночках.

6. Банкам потрібно дати охолонути і поставити в холодильник, щоб желатин застиг.

Вишня в желе, зображення ілюстративне: telegram щоденник дачника
Вишня в желе, зображення ілюстративне: telegram щоденник дачника
Вишня в желе, зображення ілюстративне: Telegram Щоденник дачника

Нагадаємо про насичене малинове желе - простий рецепт заготівлі: в холодну погоду нагадає про літо.

Раніше ми повідомляли, що смажені кабачки смачніші за м'ясо, ніхто не повірить, що це овочі: простий рецепт грецького соусу до них.

Також не зайвими будуть вареники з шовковицею, абрикосами, на пару та навіть із коньяком: літні рецепти на всі випадки життя.