Всіми відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом консервації з кабачків, томатів та перцю - лечо.

Він навчить, як зберегти всю соковитість цих сонячних овочів, щоби взимку насолоджуватися їх неповторним смаком. Це простий спосіб приготувати овочевий салат у банку, що має неймовірну соковитість. Він сам по собі чудовий, а також відмінно поєднується... навіть зі шматком хліба та ідеально доповнює гарніри та основні страви.

Лечо, скріншот із відео
Лечо, скріншот із відео

Для досягнення найкращого результату використовуйте молоді кабачки з тонкою шкіркою та м'яким насінням усередині. Вам також знадобляться стиглі та м'ясисті томати, які додадуть салату густу структуру. Найкращим вибором будуть червоні або рожеві сорти томатів.

Ось список інгредієнтів, які вам знадобляться для приготування на дві дволітрові банки: 1 кілограм кабачків, три солодкі перці, п'ять томатів, три цибулини, 150 мілілітрів соняшникової олії, 2 столові ложки солі, 6 столових ложок цукру, 200 мл. 9% столового оцту та 100 мілілітрів води

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube
Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube

Ретельно помийте усі овочі. Наріжте кілограм кабачків на середні кубики, солодкий перець соломкою, яку потім потрібно розрізати навпіл. Томати наріжте на часточки, а цибулини на півкільця.

Розігрійте велику каструлю і налийте в неї 150 мілілітрів олії. Обсмажте цибулю протягом декількох хвилин до того моменту, поки ви не отримаєте легку рум'яність.

Тепер ви можете додати інші овочі, а також дві столові ложки солі, шість столових ложок цукру. Перемішайте їх і накрийте кришкою, щоб овочі могли проваритись десь 10 хвилин на середньому вогні, але тільки після закипання. Не забувайте періодично помішувати їх.

Лечо з перцю і помідорів, скріншот: YouTube
Лечо з перцю і помідорів, скріншот: YouTube

Залишається всього кілька етапів - зокрема, вам потрібно влити туди томатний сік, 100 мл води і знову залишити овочі в процесі варіння, на 10 хвилин.

У цей момент можете зайнятися банками та кришками. Їх обов'язково потрібно простерилізувати. Після чого, дайте банкам "наполягати", перш ніж ви закладатимете лечо.

Насамкінець додайте 50 мл 9% столового оцту до овочів, перемішайте, зніміть каструлю з вогню і тепер залишається розлити лечо по банкам. Готовий продукт під закритими кришками охолоджуйте до кімнатної температури, а потім зберігайте в прохолодному місці.

Нагадаємо, ситна та корисна вечеря: фарширований кабачок з волоськими горіхами та овочами - як приготувати

Як повідомляв "Знай.ua", вареники з шовковицею, абрикосами, на пару і навіть з коньяком: літні рецепти на всі випадки життя

Знай.ua писав, помідори, сир і сухарики: швидкий і невагомий літній салатик, не залишить байдужим гостей