Багато господинь консервують кабачки на зиму, адже такими смачними та корисними овочами хочеться ласувати не лише у хорошу погоду. Однак таку заготівлю можна зробити ще ситнішою.

Салат із рису, кабачків та інших овочів готують часто. Виходить дуже смачний салат, який посідає почесне місце на кожному столі. Інгредієнти розраховані на 11 баночок обсягом 480 мл.

Кабачки з рисом, скріншот
Кабачки з рисом, скріншот

Інгредієнти:

  • 2 ст рису (360 г)
  • 1 літр води
  • 2 кг кабачків
  • 1 кг помідорів
  • 600 г солодкого болгарського перцю
  • 600 г цибулі
  • 400 г моркви
  • 1 ч. л. або 1 пучок кропу чи петрушки
  • 300 мл рафінованої олії (без запаху)
  • 6-7 великих зубчиків часнику
  • 3 ст великої кам'яної солі
  • 2 ст цукру
  • 3 ст столового оцту 9%

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Промиваємо рис, закидаємо в каструлю та заливаємо 1 літром холодної води, варимо до повної готовності. Цибулю нарізаємо не надто тонкими чвертю кільцями, а моркву – на тертку. Перець нарізаємо на кубики, гострий за бажанням.

У кабачках зрізаємо краї та нарізаємо на шматочки орієнтовно 2*2 см, у помідорів теж зрізаємо все зайве та нарізаємо на кубики. Далі беремо велику каструлю і відразу наливаємо в неї олію, додаємо цибулю і обсмажуємо близько 10 хвилин, потім йде морква. Перемішуємо.

Далі додаємо помідори, перець. Одразу висипаємо сіль, цукор та кріп. Перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин. Потім викладаємо кабачки і тушкуємо ще 15 хвилин, додаємо рис і видавлюємо часник. Варимо 5 хвилин і наприкінці додаємо оцет.

Після цього залишається тільки розкласти всю суміш по простерилізованих банках, перевертаємо і обгортаємо пледом. Зберігати краще в темному, прохолодному місці.

Нагадаємо, секрети ідеального абрикосового варення: рецепт, який захочеться залишити лише для себе