М'ясо входить до щоденного раціону більшості людей, тому його правильна обробка та приготування дуже важливі. Однак господині припускаються великої помилки, коли промивають даний продукт.

Існує декілька вагомих причин, чому м'ясо не рекомендується мити. Варто враховувати, що через продукт можна перенести безліч бактерій на поверхні, кухонне приладдя та інші продукти харчування, що призводить до поширення патогенних мікроорганізмів.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Люди створюють потенційну небезпеку для здоров'я, коли миють м'ясо під проточною водою, адже бактерії на його поверхні розпорошуються навколо раковини та на інші поверхні.

До того ж, така обробка не може повністю усунути бактерії. Деякі їх види, такі як сальмонела та ешерихія коли, можуть проникати всередину продукту. Тільки правильна термічна обробка може їх вбити. Саме з цієї причини приготування м'яса з високими температурами є найкращим та надійним способом обробки.

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

І що не менш важливо – коли ми миємо м'ясо, частина корисних поживних речовин може просто загубитися. Деякі їх, такі як вітамін В, вимиваються водою.

Раніше ми писали про те, що не здумайте їсти черешню, яка з'явилася на ринках: кому з українців заборонені ягоди

Як повідомляв Знай.ua, пожалкуєте, що не дізналися цього раніше: як слід зберігати кавун, щоб уникнути отруєння - корисні поради

Також портал Знай.ua писав, що більше ніяких ножів і плям на руках: найшвидший спосіб почистити молоду картоплю