Багато українців дуже люблять баклажани, які прийнято називати "синенькими". Готуються вони легко і швидко, а виходять дуже смачними, яку страву ви б не обрали - салат, рагу і так далі.

Однак ще одна страва з баклажанів варта уваги - це ікра. Зазвичай її консервують на зиму, але "сирий" варіант теж дуже смачний і швидший.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • баклажани - 600-700 гр. (5-6 шт.)
  • помідори – 500 гр. (4-5 шт.)
  • цибуля – 150 гр. (1-2 шт.)
  • болгарський перець – 300 грн. (3-4 шт.)
  • зелень (кріп, петрушка, кінза) - 1 пучок
  • часник - 2 зубчики
  • олія
  • сік лимона – 2 ст.л.
  • гірчиця в зернах – 1-2 ст.л.
  • копчена паприка – 1 ч. л. без гірки
  • сіль
  • перець

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на маленькі кубики. Тепер змішуємо в чаші олію та сік лимона. Цією сумішшю рівномірно поливаємо баклажани, перемішуємо їх і даємо постояти буквально 5-7 хвилин.

Викладаємо сині на розігріту сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні близько 7-8 хвилин, щоб вони трохи просмажилися. Потім накриваємо сковороду кришкою та на маленькому вогні готуємо ще 2-3 хвилини.

Готові баклажани перекладаємо на тарілку, щоб вони швидше остигли, і готуємо інші овочі. Болгарський перець ріжемо маленькими кубиками. Цибулю так само дрібно ріжемо. Помідори ріжемо кубиками. Пучок зелені та часник дрібно ріжемо.

Тепер викладаємо у чашу всі підготовлені овочі та зелень. Акуратно перемішуємо. Додаємо трохи гірчиці в зернах і трохи соку лимона та копченої паприки, солимо та перчимо. Перемішуємо і обов'язково залишаємо цю сиру ікру в холодильнику хоча б на годину, щоб вона настоялася.

Нагадаємо, якщо взимку знову вимикатимуть світло: бюджетний рецепт каші з м'ясом у банках - вистачить на всіх