Грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин, стане прикрасою святкового столу, а також гарною ідеєю на кожен день.

Адже готується неймовірно просто, а смаку його не передати словам. У рецепті вказано кількість складових для приготування 5 порцій.

Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм
Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм

Інгредієнти:

  • 4 груші;
  • 250 г борошна;
  • 225 г цукру;
  • 165 г олії;
  • 1 яйце;
  • щіпка меленої кориці (0,2 ч. л);
  • щіпка меленого імбиру (0,2 ч. л).

Приготування:

Популярні новини зараз
Тільки цього не вистачало: на Землю летить астероїд розміром із Ейфелеву вежу Головне за 20 липня: скасування субсидій, різке здорожчання хліба, спека 50 градусів та винні буряти у путіна В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Графіки більше не застосовуються: де в Україні скасували відключення світла
Показати ще

Щоб приготувати тісто для грушевого торта, спочатку змішуємо 125 г олії, 100 г цукру, яйце та борошно. Повинно вийти еластичне тісто, яке ставимо на 30 хвилин у холод.

Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм
Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм

Для приготування начинки в каструлю висипаємо 100 г цукру, ставимо на маленький вогонь і заважаємо, поки він не почне танути і коричневіти. Далі додаємо 40 г олії, імбиру та кориці і помішуємо поки олія не розтане.

Груші чистимо від шкірки, вирізаємо серединки і нарізаємо зручними часточками. Кидаємо їх у киплячу карамель, перемішуємо, зменшуємо вогонь і злегка протушкуємо.

Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм
Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм

Тепер на дно форми викладаємо груші, поливаємо карамеллю, в якій вони нудилися. Пісочне тісто розгортаємо і накриваємо їм груші. Краї треба підштовхнути. Випікаємо в гарячій духовці за температури 200 градусів протягом 30-40 хв. Далі даємо постояти 10-15 хвилин.